POVRAT OD 15 DO 35% NA UTOPLJAVANJE DOMA

22 Sep 2017
2445 puta

Ugradite nove prozore, fasadu, kotao za centralno grijanje, ili realizujte drugi projekt energetske efikasnosti u domaćinstvu i ostvarite pravo na poticajni bonus – od 15 do 35% od iznosa investicije!

Riječ je o projektu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i UniCredit Banke u BiH ukupne vrijednosti od 12 miliona EUR koji potiče ulaganja u energetsku efikasnost u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini, uštedu u potrošnji energije i smanjenje emisije štetnih gasova.

 

Banka nudi jedinstveni kreditni proizvod uz bespovratnu keš uplatu na korisnikov tekući račun kao poticaj za realizirani projekt. Kredit je namijenjen stanovništvu kojim se finansira kupovina materijala i opreme za renoviranje ili gradnju kuća i stanova s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini. Na osnovu predračuna firme „PERO“ Zenica d.o.o. banka odobrava gotovinski kredit, ali i poticajni bespovratni bonus za ulaganja u rasponu od 15% do 35% od iznosa investicije ili iznosa kredita.

 

Npr. na kupovinu peći na pelet ostvaruje se povrat od 15%, na fasadu i do 25%, povrat na utopljavanje cijele zgrade iznosi 35%.

 

U Centrima za gradnju i uređenje doma PERO u Zenici, Jajcu, Maglaju i Varešu možete pronaći sve potrebne materijale i opremu koji zadovoljavaju određene klase energetske efikasnosti, tj. posjeduju energetske certifikate, kao što su:

 

  • Materijali za termo-izolaciju (stiropor, kamena vuna...)

  • Fasadni sistemi

  • Krovovi

  • Prozori i vrata

  • Peći i kotlovi na pelet

 

U nastavku su prikazani praktični primjeri pogodnosti korištenja kredita prilikom renoviranja stambenog prostora u svrhu poboljšanja energetske efikasnosti i uštede energije:

 

 

Bitno je prepoznati važnost utopljavanja životnog prostora ulaganjem u energetski efikasne materijale i opremu čime se ostvaruje niz prednosti:

 

  • Topliji dom

  • Zdravija životna sredina

  • Smanjenje emisije štetnih gasova

  • Ušteda energije i novca

  • Povećavanje vrijednosti nekretnine

 

Svi zainteresovani se mogu raspitati o energetski efikasnim proizvodima u Centrima za gradnju i uređenje doma PERO, poslati svoj upit na email adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili se informisati o kreditnom proizvodu u jednoj od poslovnica UniCredit Banke.

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.