Poribljavanje "Jezera Mrkotić"

31 Mar 2017
13121 puta

Jučer (četvrtak, 30.03.2017. godine), na lokalitetu ribolovnog revira “Jezero Mrkotić”, članovi Udruženja sportskih ribolovaca “Blinker” iz Kaloševića, općina Tešanj izvršili su poribljavanje jezera jedinkama šarana veličine 2-3 kg.

Poribljavanje je izvršeno shodno godišnjem planu rada a finansijska sredstva su obezbjeđena od članarine koju ribolovci plaćaju prilikom kupovine ribolovne dozvole.

Riba je isporučena od strane DOO “Ribarstvo” Brod uz urednu prateću dokumentaciju (otpremnica, fiskalni račun, potvrda o zdravstvenom stanju životinja koja se otprema prevoznim sredstvima u unutrašnjem prometu – VS obrazac, uvjerenje o zdravstvenom stanju životinja).

Članovi USR “Blinker” Kalošević-Tešanj koji su prisustvovali poribljavanju ribolovnog revira “Jezero Mrkotić” nisu krili svoje zadovoljstvo te su uz osmijehe na licu pozitivno komentarisali aktivnosti Udruženja.

Predsjednik Udruženja Fahrudin Bobarić je na kraju poribljavanja prisutnim članovima najavio da će USR “Blinker” Kalošević-Tešanj u narednom periodu intezivno raditi na obezbjeđivanju materijalnih preduslova za provođenjem dodatnih poribljavanja ribolovnog revira “Jezero Mrkotić” i rijeke Usore a sve u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za ribolov našim članovima i gostima koji vrše ribolov u našoj ribolovnoj zoni.

Otvorenje ribolovne sezone na reviru “Jezero Mrkotić” planirano je za 30. april 2017. godine, kada će biti organizovano Udruženjsko takmičenje za sve kategorije takmičara.

Bistro!

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.