Maglaj: Potpisan ugovor o sufinansiranju Projekta „Maglaj – sanacija klizišta Sedra“ Istaknuto

19 Sep 2015
987 puta

Federalni ministar za prostorno uređenje, gospodin Josip Martić i Općinski načelnik, potpisali su danas ugovor o sufinansiranju Projekta „Maglaj – sanacija klizišta Sedra“. Ministarstvo učestvuje u sufinansiranju Projekta sa sredstvima od 100.000 KM. Općina Maglaj u svrhu realizacije Projekta obezbijedit će sredstva u iznosu od 26.511,22 KM.


Pored Federalnog ministra za prostorno uređenje i Općinskog načelnika, sastanku su prisustvovali Predsjedavajući Općinskog vijeća i pomoćnici Općinskog načelnika, Jasmin Devedžić i Fuad Hajrulahović. Općinski načelnik se zahvalio ministru Martiću što su uvrstili Općinu Maglaj u prioritete za rješavanje infrastrukturnih problema s kojima se Općina bori od prošlogodišnjih poplava.
Općina Maglaj će sprovesti Proceduru izbora najboljeg ponuđača skladno Zakonu o javnim nabavkama, a nadzor i provjeru programskog utroška i sredstva vršit će Federalno ministarstvo prostornog uređenja.
Sredstva će biti usmjerena ka izgradnji puta od prvog podvožnjaka do škole u Fojnici.

 
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.