Ljekari iz Sarajeva u akciji pomoći pacijentima u Maglaju

Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS) najavio je za danas, četvrtu u nizu, akciju pomoći ugroženom stanovništvu poplavljenih područja Bosne i Hercegovine. 

Interventni ljekarski tim će ponijeti hranu, lijekove i osnovne životne namirnice u Maglaj, gdje će pregledati ljude kojima je, na osnovu podataka iz tamošnjeg Doma zdravlja, potrebna ljekarska pomoć, navedeno je u današnjem saopćenju UKCS-a.

Vođa ljekarskog tima je doc.dr. Nenad Vanis sa Klinike za gastroenterohepatologiju, a u timu će biti i mr.sci.dr. Alden Begić sa Klinike za vaskularne bolesti, mr.sci.dr. Amir Hadžić - Klinika za infektivne bolesti, prim.mr.sci. Jasmina Begić s Klinika za kožne bolesti, dr.sci. Alen Džubur - Klinika za kardiologiju, dr.sci.med Verica Mišanović - Klinika za pedijatriju. 

Maglaj će posjetiti i grupa medicinara UKCS-a: Amela Puran s Klinike za pedijatriju, Ognjen Pervan - VIP, Damir Sulimanovski - Klinika za ortopediju i traumatologiju, Azra Muzurović - Epidemiološka služba, Adnan Pašić - ORL, Adnan Žigić - Klinika za nefrologiju, Nedžad Poplata - Klinika za kožne i venerične bolesti i Amela Mušić s Klinike za endokrinologiju i bolesti metabolizma. 

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.