Maglaj: Protesti zbog smrti majke dvoje djece Istaknuto

22 Feb 2014
1433 puta
FOTO Studio "Bašić" Maglaj FOTO Studio "Bašić" Maglaj

Radnici firme Bontex iz Maglaja jučer su organizovali proteste nakon smrti njihove radne kolegice Fate Isić. Oni navode kako je Isić preminula zbog nehata ljekara.

"Kada je dobila trudove, ona se javila u Dom zdravlja u Maglaju, odakle su je vozilom Hitne pomoći odmah povezli prema bolnici u Zenici, kako bi se tamo porodila. Međutim, rodila je u vozilu Hitne pomoći. U bolnici u Zenici je ostala tri dana, odakle je otpuštena iako je krvarila, a bila je pod antibioticima.
Nekoliko dana poslije počela je ponovo osjećati zdravstvene tegobe, te je odbila da je vraćaju u Zenicu i tražila da ide u Tešanj. Međutim, kada je došla u bolnicu u Tešanj, odmah su je poslali u bolnicu u Tuzlu, gdje je ubrzo i preminula", kazali su članovi Fatine rodbine za Klix.ba.

Iza Fate je ostalo dvoje djece, jedno će ove godine krenuti u školu, a drugo koje je rođeno prije vremena je u bolnici u Sarajevu.

Tokom protesta je pročitano i pismo u kojem se navodi da je Fata preminula zbog nemara ljekara, čiju odgovornost su okupljeni tražili. Isić je preminula u ponedjeljak nakon poroda.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.