Maglaj: Uskoro završetak radova na izgradnji deset stambenih jedinica u okviru Projekta za oporavak od poplava/klizišta

27 Mar 2019
482 puta

Radovi na izgradnji deset stambenih jedinica koje su totalno uništene u poplavama i klizištima 2014. godine na području općine Maglaj privode se kraju, a sanacija četiri stambena objekta je završena u okviru Projekta za oporavak od poplava/klizišta. U toku je vanjsko uređenje oko stambenih jedinica, priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, te priključenje električne energije.

Također, u sklopu ovog projekta svi korisnici su imali mogućnost da pristupe ekonomskom osnaživanju koje je podržala Evropska unija. Jedan korisnik je ispunjavao sve uvjete i isporučen mu je plastenik za poljoprivrednu proizvodnju, a uz to će dobiti zasad za proljetnu sadnju, repromaterijal, vještačko đubrivo i pomoć od stručnog lica iz te oblasti.

Važno je napomenuti da će se izvršiti proširenje liste za koju je pet korisnika ispunilo uslove i u interventnom dijelu odabrana su dva korisnika za izgradnju i jedan za sanaciju.

Projekat za oporavak od poplava/klizišta finansira Evropska unija, u saradnji sa vladama entiteta, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, u partnerstvu sa Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International Austria (HWA), Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i partnerskim opštinama i gradovima. Projekat predstavlja nastavak aktivnosti sanacije šteta uzrokovanih elementarnim nepogodama koje su BiH pogodile 2014. godine. Projekat pomaže trajno stambeno zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih kategorija stanovništva u poplavljenim područjima, kroz izgradnju i sanaciju individualnih stambenih objekata, pomoć maloj poljoprivredi, te kreiranje novih radnih mjesta u privatnom sektoru.

(maglaj.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.