Održan koncert Kamernog simfonijskog orkestra iz Zenice

U organizaciji Cko održan jekoncert Kamernog simfonijskog orkestra iz Zenice. Prije početka koncerta direktor Centra Amir Brka pozdravio je prisutne i upoznao ih sa manifestacijom Dani grada Tešnja 2019, nakon čega je načelnik mr. Suad Huskić otvorio manifestaciju.

Koncertu su prisustvovali i predsjednik OV-a Senad Subašić i pomoćnica Načelnika Azra Muslija. Ostale publike od 35-40. Pitanje koje mi se uvijek postavlja kada je u pitanju slaba posjećenost, zašto nema više profesora i učenika iz tema koje su predmet njihovog obrazovannja? Rijetka je prilika da u gradu imaju ovakvu vrstu koncerta, pa bi bilo za očekivati da se pokaže interes.

Kamerni sinfonijski orkestar osnovan je 1989. godine i ove godine obilježava 30 godina muziciranja. U orkestru su angažovani profesori i nastavnici, studenti i talentovani učenici zeničke muzičke škole.Njihov repertoar karakteriše tendencija ka populiziranju umjetničke muzike, a na koncertima su neizostavne izvedbe iz stvaralaštva bosanskohercegovačkih kompozitora, obrada kompozicija narodne tradicije, revijalne i zabavne muzike.

Tešanjski dnevnik

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.