Održana XVII smotra folklora u Tešnju

U organizaciji KUD Pobjeda održana je XVII smotra folklora. Učestvovala su kulturno umjetnička društva:KUD Blagaj iz Blagaja, KUD Matija Gubec iz Donjeg Miholjevca, Hrvatska, KUD Plamen iz Zenice, KUD Filigran Zenica i domaćin KUD Pobjeda Tešanj.

Učesnici smotre su prije nastupa napravili defile kroz grad, a na raskrsnici ispred SBER banke svako društvo je imalo kratak nastup. U razgovoru sa predstavnicom KUD Pobjeda Jasnom Mularifović kazala mi je da su imali niz poziva društvima u Srbiji i unutar BiH, ali se nisu odazvali, jedni zbog nastupa, a kvalitetnija društva nismo mogli dobaviti zbog malog budžeta.

Tako se desilo ove godine da su učestvovala dva društva iz Zenice sa podmlatkom, a nije nastupilo ni jedno društvo iz Srbije za razliku od predhodnih godina.

KUD Pobjeda je u gradu nastupila sa Tešanjskim igrama, a koreograf Samira Elezović mi je naglasila da je to sačuvana koreografija dr. Muhidina Alićehajića i da svaki koncert počinju sa ovom igrom u znak poštovanaj prema ovom velikom koreografu i čovjeku.

Tešanjski dnevnik

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.