ODRŽANA 19. MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA JELAH – 2019.

U subotu 20.07.2019. godine u okviru manifestacije ‘’ Jelaško ljeto ‘’ u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva ‘’ Izudin Mulabećirović-Izo ‘’ Jelah i MZ Jelah, na Trgu u Jelahu, održana je 19. po redu Međunarodna smotra folklora.

Na samom otvaranju manifestacije nastupili su mladi talentovani pjevači sa područja općine Tešanj: Smailbegović Adna , Smailbegović Ajna, Adelisa Krdžalić koji su od ranije poznati publici po nastupima na festivalu ‘’ Djeca pjevaju hitove ‘.

Ove godine na smotri su pored domaćina nastupila i Kulturno umjetnička društva:

1. HKUD ‘’ Osijek 1862 ‘’ iz Osijeka ( R. Hrvatska ) 
2. GKUD ‘’ Pronija ‘’ Prnjavor ‘’ 
3. KUD ‘’ Vogošća ‘’ – Vogošća 
4. KUD ‘’ Izvor ‘’ Žabljak ( Usora )

Ugodna ljetna noć uz energične i kvalitetne predstave folklornih sastava iz različitih sredina napravila je posebnu atmosferu pred oko 2.000 posjetilaca, koji su u sinergiji sa izvođačima ostali do samoga kraja.

Na samoj smotri učešće je uzelo preko 180 članova kulturno-umjetničkih društava, a organizatora posebno raduje činjenica da se radi većinom o mlađim članovima, koji su prema pokazanom uspješno nastavili njegovati i čuvati kulturnu folklornu tradiciju iz ponosne prošlosti predaka.

Do slijedeće smotre organizator Kulturno-umjetničko društvo ‘’ Izudin Mulabećirović-Izo ‘’ Jelah poziva sve zainteresovane da se aktivno uključe u rad ovog društva, sa posebnim pozivom svim roditeljima sa područja MZ Jelah i susjednih mjesta, da svoju djecu učlane u društvo i samim tim mlađe generacije usmjere ka prepoznatljivim tradicijskim i kulturnim vrijednostima, kao vrijednostima koje traju zauvijek i koje svaki pojedinac kroz život sa posebnom ljubavlju njeguje i čuva.

Na kraju posebna zahvalnost u uspješnoj organizaciji ovogodišnje 19. po redu smotre ide svim našim članovima, volonterima, prijateljima i sponzorima društva.

U vremenu pred nama nadamo se nastavku uspješne saradnje u aktivnom promovisanju i čuvanju od zaborava kulturnog blaga našeg društva, sa posebnim akcentom na folklornu tradiciju koja ustvari na jedan poseban način predstavlja dio svih nas, kao i jasan putokaz u društvenom profilisanju pozitivnih vrijednosti jednog društva.

Jelah, 22.07.2019. godine

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.