Maglaj: Otvoreni 11. Mulabdićevi dani kulture Istaknuto

U Maglaju je otvorena 11. kulturna manifestacija "Mulabdićevi dani kulture" pod sloganom Mulabdić, književnik prosvjetitelj, Maglajlija. Cilj ove značajne manifestacije za naš grad je, uz stalnu publiku, okupiti prvenstveno mlade ljude.

Uz prigodnu izložbu i druge sadržaje, raspisan je i konkurs za najbolji literarni rad o stvaralaštvu Edhema Mulabdića na koji su se odazvali brojni učenici maglajskih osnovnih i srednjih škola. Rad Naide Suljić, bio je najbolji u konkurenciji osnovnih škola, dok je u konkurenciji srednjih škola najbolji bio rad Adija Softića.

O književnom djelu Edhema Mulabdića govorili su Enver Kazaz, bosanskohercegovački urednik, kritičar i književni teoretičar, te Anisa Avdagić, docentica na katedri za književnost Filozofskog fakulteta Tuzla, koja se slaže s konstatacijom da historijske distance na ovim prostorima često medjusobno konicidiraju s današnjim vremenom, posebno ono nakon Berlinskog kongresa 1878.

Ovogodišnji Mulabdićevi dani kulture poklapaju se sa 60. godišnjicom od smrti prvog bh. romanopisca. Manifestacija "Mulabdićevi dani kulture" u cijelosti je posvećena imenu i djelu Edhema Mulabdića.

(maglaj.net)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.