U Mostaru otvorena izložba slika Ahmeta Hundura

26 Nov 2018
301 puta

Izložba slika akademskog slikara Ahmeta Hundura otvorena je u petak navečer u mostarskom Centru za kulturu.

Svojim slikama Hundur, kako sam kaže, “pokušava dati doprinos ljepoti koja nas okružuje, posebnoj zemlji posebnih ljudi s posebnim običajima”.

“Izložbu čine 22 reljefne slike rađene kombiniranom tehnikom proteklih nekoliko godina, a dio su ciklusa kojega radim petnaestak godina. Riječ je o slikama koje prikazuju srednjovjekovnu, bosansku tematiku”, kazao je Hundur te izrazio zadovoljstvo što izlaže u Mostaru.

Inače slikarstvo Hundura je pasionirano i obogaćeno atribucijama klasičnim za bosanski milje i tradiciju, a različiti pejzaži, konji i stara tešanjska čaršija njegovi su omiljeni motivi.

Ahmet Hundur, samostalni likovni umjetnik, rođen je u Tešnju 1957. godine gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu završio je 1979. godine.

Zvanje samostalnog likovnog umjetnika stekao je 1997. godine Rješenjem Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta.

Svoje radove je izlagao više od 50 puta u Bosni i Hercegovi i Europi.

Autor: Fena

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.