A.H.

A.H.

Nakon dvije revijalne izložbe, članovi Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životnja Maglaj organizovali su prvi berzu na kojoj se predstavilo 50-tak izlagača iz Tešnja, Doboja, Zavidovića, Žepča, Zenice, Travnika, Viteza, Tuzle, Bosanskog Broda i naravno grada domaćina. Bila je ovo prilika da uzgajivači kunića, golubova, peradi, papagaja i ostaloh sitnih životinja razmjene iskustva, nešto i prodaju a za neke prilika da nabave nove kućne ljubimce.

U povodu svjetskog dana plućne hipertenzije i kampanje „ Za Život –Pričaj-Podrži-Podijeli“, Udruženje građana oboljelih od plućne hipertenzije DAH Zavidovići u suradnji s Udruženjem dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH i Donorskom mrežom u BiH organizira javno potpisivanje donorskih kartica u Zavidovićima dana 25.05.2019. ispred restorana Fontana od 11.00 do 14.00 sati.

Na osnovu člana 24. Statuta JZUDoma zdravlja"Izudin Mulabećirović-Izo“Tešanj, člana 3. stav 3. Pravilnika o radu (broj:2346/17), Odlukedirektora broj 03-05-7-124/19., VD Direktor JZUDoma zdravlja"Izudin Mulabećirović-Izo“ Tešanj raspisuje :

O G L A S

za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

  1. spremačica u medicinskim službama i ambulantama Doma zdravlja.................. 1 izvršilac .............na određeno vrijeme – na period od 3 mjeseca.

Cijeli tekst oglasa možete pogledati na web stranici JZU Dom zdravlja Tešanj.

 

 

 

                                                                                                       VD DIREKTOR

                                                                                                          Dujsić Amir

                                                                                                    dr.med.spec.internista

 

Programski savjet za obilježavanje općinskih praznika u 2019. godini poziva ustanove kulture, obrazovne ustanove, vjerske zajednice i udruženja građana, sa područja općine Tešanj, da u svrhu pripreme manifestacije Ljeto u Tešnju 2019, u periodu od 20.05. do 05.06.2019. godine, dostave prijedlog sadržaja koje planiraju pripremiti u sklopu ove manifestacije.

17. maja 2019. godine sa početkom u u 12.00 sati, u staroj sali Općinskog vijeća Tešanj, održan je prvi u nizu radnih sastanaka na temu izrade Gender akcionog plana Općine Tešanj.

Na osnovu ukazane potrebe Društvo „MADI“ d.o.o. Tešanj dana, 16.05.2019. godine objavljuje:

 

K O N K U R S

za prijem 1 (jednog) radnika na radno mjesto:

 

- Automehaničar (za područje - Tešanj)

 

USLOVI:

1.) Vozačka dozvola: B kategorije,

2.) Poželjno radno iskustvo,

3.) Ostali uslovi: odgovornost prema poslu, fleksibilnost i komunikativnost u radu, dobre organizacione sposobnosti, kao i drugi bitni uslovi potrebni za obavljanje radnih zadataka.

 

 

Prijave na konkurs te dokumente kojima se dokazuje ispunjavanje gore navedenih uslova

kandidati   će   dostaviti   poštom   na   adresu:   „MADI“   d.o.o.   Tešanj   –   Poslovna   zona

„VILA“ br. 16., sa naznakom – „Prijava na konkurs“, ili lično na portirnici firme ili na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je Javni konkurs za odabir korisnika kreditnih sredstava po programu Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta za 2019. godinu. Predmet Javnog konkursa je prikupljanje prijava za odabir korisnika kreditnih sredstava, iz sredstava koja su na računu namjenskog depozita Vlade Federacije radi realizacije Programa.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica šestu godinu zaredom obilježava Evropske dane borbe protiv melanoma.

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.