Međunarodni dan volontera: Učenici iz Maglaja, Zavidovića i Tešnja učestvovali u “Merhametovoj” akciji prikupljanja pomoći za Albaniju

06 Dec 2019
492 puta

MAGLAJ-ZAVIDOVIĆI-TEŠANJ, 5. decembar – Vijeće učenika i volonteri Mješovite srednje škole Maglaj, učenici Osnovne škole „Novi Šeher“ Maglaj, potom Osnovne škole „Huso Hodžić“ Tešanj i Mješovite srednje škole Zavidovići,  povodom 5. decembra – Međunarodnog dana volontera, sudjelovali su u „Merhametovoj” akciji prikupljanja pomoći za stanovništvo Albanije stradalom u nedavnom katastrofalnom zemljotresu.

Pored toga, u podvodu Dana volontera, učenici Gimnazije „Edhem Mulabdić“ su pomagali u Narodnoj kuhinji Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj u pripremi obroka za korisnike i u podjeli voća koje je donirao Anid Hrvić, odnosno firma „VOĆKOPROM“ Maglaj.

S druge strane, učenici Mješovite srednje škole Maglaj pružili su i usluge besplatnog šišanja korisnicima „Merhametove“ kuhinje u Maglaju.

– Zahvaljujemo se prosvjetnim radnicima i učenicima koji  podržavaju aktivnosti naše Narodne kuhinje u Maglaju te na taj način ukazuju na značaj volonterizma u razvoju društvene zajednice i naše države. Takođe se zahvaljujemo svim građanima i privrednim subjektima koji su podržali našu akciju za prikupljanje pomoći stanovništvu Albanije koje je pogođeno katastrofalnim zemljotresom – kazala je direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanela Omerović.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.