GRAČANICA: U SAMO 7 DANA DVIJE PORODICE SU DOBILE NOVI KROV NAD GLAVOM

Nakon lijepih vijesti koje smo prošle sedmice dobili od Emmausa kada su predani ključevi novoizgrađene kuće za porodicu Milkić, danas slična sretna priča.


U 11 sati je izvršena svečana primopredaja ključeva za porodicu Bašić. Emmaus je uz pomoć donatora i prijatelja izgradio kuću za sedmeročlanu porodicu iz naselja Drijenča u Gračanici. 
U ime porodice svim zaslužnim za pomoć i izgradnju kuće zahvalila se Kadira Bašić.
Ključeve kuće su predali načelnik Gračanice Nusret Helić te Senad Smajić iz Emmausa.
Vrijednost investicije je 70 650 KM a veći dio sredstava je prikupljen donacijama – tačnije 68 400 KM. Ovo je prvi slučaj da je Emmaus kupio plac za izgradnju kuće i izgradio na njemu dom za porodicu Bašić.

O ovoj temi opširnije danas u Infu 5 kada emitujemo prilog i izjave prisutnih.

PREDATI KLJUČEVI NOVOIZGRAĐENE KUĆE SEDMOČLANOJ PORODICI BAŠIĆ

Zahvaljujući uspješnoj saradnji i borbi MFS-EMMAUS-a, Općine Gračanica te naših dugogodišnjih prijatelja, donatora, organizacija i građana BIH danas smo predali ključeve novoizgrađene kuće sedmočlanoj porodica Bašić iz Lendića.
Ova porodica do jučer je živjela u trošnoj kolibi u nezdravim i nehumanim uslovima a petero maloljetne djece propuštali su sve prilike sretnog i ugodnog odrastanja. 
Tužna priča ove porodice potresla je kako građane BiH tako i cijeli region.
Na osnovu molbe za pomoć upućenoj od strane porodice Bašić na našu adresu, MFS-EMMAUS je u sklopu svojih vanrednih aktivnosti, hitno pokrenuo akciju prikupljanja novca za kupovinu zemljišta i izgradnju kuće za porodicu. 
Uz pomoć donatora iz Bosne i Hercegovine, institucija, privrednika, kao i stranih donatora te pomoći drugih ljudi dobrog srca uspjeli smo prvobitno prikupiti novac za kupovinu placa. Bitno nam je napomenuti da je porodica Bašić prvi korisnik gdje je MFS-EMMAUS posredovao i u kupovini zemljišta. 
Nakon nešto više od 5 mjeseci završena je i izgradnja kuće gdje se cjelokupni tim EMMAUS-a maksimalno angažovao kako bi se pitanje ove porodice riješilo prije ulaska u novu godinu. 
Ključeve od kuće uručio je načelnik općine Gračanica Nusret Helić i sekretar MFS-EMMAUS-a Senad Smajić. Ovom događaju prisustvovao je i pomoćnik Ministra za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH Nisvet Mujanović 
Sretni smo što smo istrajali zajedno za ovu porodicu. Poslali smo jasnu sliku ovim mališanima da smo uz njih iako su već duži period živjeli u uvjerenju da su zaboravljeni od svih.
Želimo da se zahvalimo u ime cijelog kolektiva MFS-EMMAUS-a svim donatorima koji su prepoznali ozbiljnost ove situacije te su učestvovali u izgradnji i opremanju kuće a to su:
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Organizaciji “RukaNade” - Nermana Huskić iz Amerike, Udruženje Crveno bijela crvena radost, HO “Dirhem” Sanski most, HO “Oslonac” iz Tešnja, Firmi Enova iz Sarajeva, doo “Variplast”, doo “Trgovir”, doo “Limorad”, doo “Džambo” i doo “Širbegović”. Zahvaljujemo se i Hasković Adisu iz MCM-a, porodicama Ćatić, Amidžić, Kozenjić, Krdžić, Mujić, dr. Enijadu Šahinbegović te porodici Mujkić iz naše lijepe dijaspore kao i svim ostalim pojedincima i organizacijama iz dijaspore i cijele Bosne i Hercegovine.

RADIO GRAČANICA

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.