OO ,,MERHAMET“ TEŠANJ NASTAVLJA SA SVOJIM AKTIVNOSTIMA

OO ,,MERHAMET“ Tešanj nedavno je počeo sa radom u našem gradu. Prostorije ,,Merhameta“ su na čarsiji ulica Titova 41. a sekretar je Ismira Hodžić. OO,,Merhameta „ Tešanj djeluje u sklopu Regionalnog odbora Maglaj. Koji je jedan od osam regionalnih odbora u sastavu HO ,,Merhamet „ MDD Sarajevo.

O ,,Merhameta“ Tešanj nastavlja sa svojim aktivnostima, upoznavanje sa socijalno ugroženim kategorijama i podjelom humanitarne pomoći. To će nastaviti i u toku predstojećeg mjeseca Ramazana s tim da imamo u planu i podjelu iftara i paketa postačima koji pripadaju toj kategoriji. Kvalitet i obim prehrambenih i higijenskih paketa zavisi od vaših donacija i članarina koje nam uplaćujete i donirate svi vi koji ste to u mogućnosti.

Pa se ovom prilikom zahvaljujemo svim fizičkim i pravnim licima, koji su pomogli ponovno pokretanje i olakšali rad OO ,,Merhamet“ Tešanj.

Svakodnevno nam se obracaju samohrane majke, nezaposleni, bolesni i iznemogli da im pomognemo platiti režije, kupiti lijekove i namirnice a mi nismo u mogućnosti baš svima pomoći, jer ovisimo kao i svako drugo humanitarno udruženje o vašim donacijama.

Nadamo se da će i oni koji to još uvijek nisu, odazvati se i pomoći nam u našem radu i da svojim doprinosom poboljšamo kvalitet života svih građana naše opštine a time ispunimo svoju građansku, ljudsku i humanu misiju na zemlji.

Ove godine HO ,,Merhamet“ MDD puni 105 godina svoga humanitarnog rada i djelovanja na prostorima naše BiH a i šire, i najstarije je muslimansko dobrotvorno drustvo koje je svoju najveću ulogu odigralo u posljednjem ratu, pa je za svoj doprinos i zasluge nagrađeno ,,Zlatnim ljiljanom“

Za sve dodatne informacije možete zvati i naš ured na broj: 032 650 090 Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Uplate donacija mozete izvršiti na žiro raćun:1603010000107206 kod Vakufska banke Tešanj

 

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.