CERK INFO DAN: PREZENTACIJA ''PASOŠ KOMPETENCIJA''

23 Mar 2015
2919 puta

Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah u okviru Centra za razvoj karijere mladih (CERK) u saradnji sa različitim lokalnim i regionalnim partnerima organizuje različite vrste neformalnih programa obrazovanja odnosno obuka u svrhu poticanja zapošljavanja i samozapošljavanja mladih.

CERK trenutno sprovodi dva programa, jedan je lokalni pod nazivom ''Mladi na tržištu rada'' kao dio aktivnosti CERK Kluba za traženje posla (u saradnji sa Njemačkom organizacijom – GIZ, općinom Tešanj, Biro rada Tešanj i COR Tešanj) i jedan regionalni pod nazivom ''Kreatori promjena: Održivi razvoj kroz obrazovanje o poduzetništvu'' (kao partneri/promotori za BiH u okviru EU programa Erasmus+).
CERK je trenutno u finalnoj fazi pripreme dva nova/stara programa/usluge i to, novi ciklus Biznis akademije (druga generacija, regionalno), novi ciklus programa ''Mladi na tržištu rada'' (četvrta generacija. regionalno) i ovih dana započela je sa novom uslugom/programom pod nazivom ''PASOŠ kompetencija'' (u saradnji sa Njemačkom organizacijom – GIZ).
PASOŠ kompetencija je instrument koji služi za sistematsku analizu, identifikaciju i dokumentiranje Vaših sposobnosti, znanja i kompetencija koje ste stekli kroz Vaš životni i poslovni put. Tako nastaje Vaš lični profil koji Vam pomaže prilikom poslovne orijentacije, prilikom predstojeće promjene zanimanja ili radnog mjesta, prilikom pripremanja razgovora sa poslodavcima ili razgovora o svom učinku, prilikom aktivnog traženja posla, ali i prilikom formuliranja Vaših ličnih ciljeva i izrade plana za dodatno usavršavanje.
ŽELIŠ OTKRITI SAMOG SEBE?
ŽELIŠ OTKRITI SVOJE MOGUĆNOSTI?
ŽELIŠ STEĆI JASAN UVID U SVOJE SPOSOBNOSTI?
ŽELIŠ ZNATI ŠTA NAJBOLJE RADIŠ?
ŽELIŠ UPOZNATI SVOJE KVALITETE I ISKORISTITI IH NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN?
USUDI SE: Popuni svoj PASOŠ kompetencija? Jer ti možeš više nego što znaš!
Više informacija možete pronaći na:
http://www.cerk.ba/blog.php?posts_id=220
https://www.fino.ba/radne-linije/identificiranje-i-prepoznavanje-informalno-stecenih-kompetencija/pasos-kompetencija/sta-je-pasos-kompetencija
https://www.facebook.com/pasoskompetencija
https://www.facebook.com/heroji.svakodnevnice
U skladu sa svim navedenim, JOM Jelah/CERK organizuje info dan s ciljem detaljne prezentacije nove usluge CERKa, ''Instrument PASOŠ kompetencija'' i poziva sve zainteresovane da dođu i upoznaju se sa uslugom/instrumentom i načinom na koji isti mogu koristiti.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.