KLAS ove godine otkupio 665 tona malina i šumskog voća Istaknuto

01 Sep 2014
2754 puta

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo otkupila je u ovogodišnjoj sezoni 665 tona malina, te ostalog jagodičastog i šumskog voća od domaćih proizvođača, vrativši se uspješno u posao otkupa voća.

 "Ova godina za nas u Klasu predstavlja uspješan povratak u posao otkupa voća. Već sada možemo najaviti da ćemo u idućoj godini nastojati značajno povećati otkupljene količine maline, borovnice i drugog šumskog i jagodičastog voća. S tim u vezi imamo veliki interes i svakodnevne pozive kooperanata koji su se odlučili na sadnju novih zasada maline. Preduvjete za to imamo jer je kapacitet Klasove hladnjače u Blažuju kod Sarajeva preko 1.000 tona", riječi su Rusmira Hrvića, direktora Klasa d.d. Sarajevo.
Ističe da je cilj ove kompanije da zaokruži proizvodnju, tj. da razvije prerađivačke kapacitete te da na domaća i inozemna tržišta u budućnosti plasira Klasove brandove proizvedene iz kapaciteta domaće primarne poljoprivredne proizvodnje.
Otkupljeno voće se dijelom prerađuje za potrebe Klasove proizvodnje, a veći dio se izvozi na tržište EU.

klix.ba

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.