Tešanj dobija Centar poslovne izvrsnosti koji će djelovati u sklopu TRA

09 Jul 2019
362 puta

TRA Agencija za razvoj općine Tešanj će 15.07.2019.godine (ponedjeljak) održati press konferenciju povodom početka implementacije novog projekta pod nazivom „Projekat unaprijeđenja konkuretnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unaprijeđenje kvaliteta poslovno- razvojnih usluga".

Projekat realizuje TRA uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Ukupna vrijednost projekta je 95.516,78 KM od čega je Vlada Švicarske obezbijedila iznos od 67.908,00 KM. Projekat traje 9 mjeseci i okuplja 10 firmi sa područja općine Tešanj i općine Gračanica.

Cilj projekta je podizanje konkuretnosti privrednih subjekata što će biti realizovano kroz unapređenje kvaliteta i obima usluga koje pruža TRA. U sklopu realizacije projekta će biti uspostavljen Tešanjski Centar poslovne izvrsnosti koji će djelovati u sklopu TRA.

Aktivnosti koje će biti realizovane kroz projekat su: Uspostavljanje i opremanje Centra poslovne izvrsnosti, Uspostavljanje Škole brizganja plastike i organizacija edukacije, organizacija poslovnih susreta te organizacija treninga na temu digitalne tehnologije, Solid Works/Solid CAM i Akademija za lidere (edukacija srednjeg i top mendžemta u oblasti upravljanja)

akta.ba

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.