15. MEĐUNARODNI SAJAM PRIVREDE TEŠANJ 2019.- PREKO 300 IZLAGAČA IZ 9 ZEMALJA

TEŠANJ, 06.06.2019. - Ovogodišnji 15. Međunarodni sajam se održava u periodu od 13.06. do 16.06.2019 godine na lokalitetu DC Kraševo.

Najbrže rastući Sajam u regionu i ove godine je uveo brojne novitete u organizacionom smislu, tako da ove godine ima oko 6000m2 zatvorenog i 12.000m2 otvorenog prostora. BH Telecom je postavio 4G baznu stanicu. Izlagači dolaze iz Holandije, Italije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Turske i BIH.

 Država pokrovitelj sajma je Republika Sjeverna Makedonija
”BiH i Republika Sjeverna Makedonija imaju tradicionalno dobre prijateljske odnose u svim oblastima i na svim nivoima. Zato mi smatramo da fokus saradnje naših zemalja mora biti prije svega na ekonomiji i poboljšanju direktne saradnje   između  privrednih subjekata, poboljšanju infrastrukturne povezanosti i saradnje u oblasti turizma, Mi kao zemlja partner pružamo ogromnu podršku, za uspješnu organizaciju predstojećeg sajma” – kazao je Ekrem Ebibi, Ambasador Republike   Sjeverne Makedonije u BiH

 

 Na sajmu se očekuje prisustvo predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa, predstavnici diplomatskog kora, međunarodnih domaćih organizacija, privrede kao i stanovništva.

 

           "Izražavam zadovoljstvo što smo uspjeli održati kontinuitet organizacije Sajama i druge aktivnosti poslovne zajednice i lokalne samouprave potvrditi opredjeljenost ovog prostora da gradimo povoljno poslovno okruženje i da to gradimo zajedno sa drugima." - Suad Huskić, načelnik općine Tešanj


Na Sajmu izlažu firme iz metalskog sektroa, drvoprerađivačkog, tekstilnog, sektora informatizacije i automatizacije, digitalnih tehnologija, naftni sektor, autoprodaja i prodaja radnih mašina, usluge, te Privredna komora FBiH i bankarski sektor.

 

 .

 Izudin Ahmetlić, Upravni  odbor Udruženja. - Sajam u Tešnju je sajam kontinuiteta, sajam kvaliteta i sajama kvantiteta. Prve godine smo krenuli sa 20-tak izlagača, ove godine imamo preko 300 izlagača. Duboko smo ubjeđeni da ovo što radimo je nešto što daje doprinos razvoju BiH i njenom povezivanju sa regijom.

 

 

Moto ovogodišnjeg Sajma je regionalna saradnja. To potvrđuje dolazak dolegacije iz CG, preko 30 predstavnika, 21 firma, predstavnici Privredne komore kao i Predsjednici opština Bar, Danilovgrad, Mojkovac,Bijelo Polje, Žabljak.


 Ovaj događaj će postati jedan od važnijih u BiH. Ja sam radio u mnogim državama u svijetu, i rijetko sam se susretao sa situacijom da ljudi žele, znaju, mogu da rade i surađuju na ovakav način.  Claudio ANGELONI - Socksmaker3

 

 Dobro došli privrednici, izagači i gosti na 15.Međunarodni sajam u Tešnju.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.