Rusmir Hrvić proglašen za privrednika godine u BiH

16 Maj 2018
741 puta

U Mostaru je održana manifestacija izbora Osobe godine Večernjakovog pečata kojoj su prisustvovali brojni visoki dužnosnici iz BiH i regije, prenose Vijesti.ba.

Ovogodišnji Pečat za privrednika godine osvojio je Rusmir Hrvić predsjednik Uprave AS GROUP - najveće i najuspješnije bh. prehrambeno-trgovačke industrije u Bosni i Hercegovini.
 
U obrazloženju je navedeno da je Rusmir Hrvić pod svoje okrilje uzeo i Agrokomerc, te da daju posao za 4.500 ljudi, proizvode i otkupljuju od bosanskohercegovačkih  framera i da je prošla godina za AS GROUP bila najuspješnija.
 
Hrvić se u kratkom obraćanju zahvalio svima koji su glasali za njega i AS grupaciju, te dodao da je velika čast dobiti ovo priznanje.
 
"Ujedno bih se zahvalio i svim našim uposlenicima, kolegama, saradnicima koji su zajedno sa mnom zaslužni za ovo priznanje, te potrošačima koji kupuju naše proizvode i podržavaju sve domaće proizvođače iz cijele BIH", rekao je Hrvić.
 
Dodao je da svi zajedno trebamo raditi na podizanju konkurentnosti kako bi podigli konkurentnost BIH i naše privrede, a sve s ciljem da se popravi standard naših građana.
 
"Podjele i granice treba ukidati i ići u pravcu Evropske unije na čije tržište trebamo gledati kao na naše", zaključio je Hrvić.

(akta.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.