Arapski investitori grade luksuzni grad u Miškovcima kod Dervente

13 Feb 2017
2398 puta

Pod kodnim nazivom Almman Waterfront Ukrina Resort, investiciona tvrtka iz Dubaia, Almman International Investments Ltd., udruženim sredstvima sa ulagačima iz Kuvajta, ulaže u tržište nekretnina u Bosni i Hercegovini.

U derventskoj mjesnoj zajednici Miškovci, ovi partneri planiraju izgradnju luksuznog resorta na obalama rijeke Ukrine. Na površini od preko 16 hektara niknut će 420 luksuznih apartmana, 80 vila, restorani, beach klub, spa i fitnes centar, i vodeni park.

Ovakva ulaganja su od velikog značaja za ovu regiju Bosne i Hercegovine i zasigurno će povećati vrijednost lokacije. Kvalitet i obim ovog projektaučvrstit će poziciju Dervente kao destinacije za investiciona ulaganja i privući brojne investitore iz regije. Projekt je trenutno u ranoj fazi planiranja.

Do kraja 2017., tvrtka Almman International Investments Ltd. sa kuvajtskim investitorima, planira kupovinu potrebnog zemljišta u naselju Miškovci, na potezu između magistralnog puta i rijeke Ukrine. Po završetku, Almman Waterfront Ukrina Resort donosit će priliv od ca. 200 miliona US dolara godišnje za grad Derventu i Republiku Srpsku, a bit će najveći poslodavac u regiji sa 2.000 stalnih radnih mjesta.

akta.ba

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.