Članak je filtriran: Nedjelja, 15 Mart 2020

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u okviru svojih nadležnosti, te u skladu sa informacijama i podacima dobijenim od strane nadležnih inspekcijskih službi i zdravstvenih ustanova, na području svih policijskih stanica vrše kontrolu i obilazak lica za koja je nadležni sanitarni inspektor donio Rješenje o zabrani kretanja van prostara boravka, odnosno stavljanja u kućnu izolaciju i pod zdravstveni nadzor u trajanju od četrnaest dana.

Objavljeno u Vijesti

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica i vraćanju cijena koje su važile 5. marta 2020. godine.

Objavljeno u Ekonomija

Tokom proširene sjednice Vlade FBiH donesena je odluka da se na teritoriji Federacije BiH proglasi stanje nesreće uzrokovane koronavirusom.

Objavljeno u Vijesti

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije Bosne i Hercegovine obratili su se javnosti povom širenja koronavirusa te ističu kako osjećaju dužnost da se obrate u ime svojih članova kako bi “zajednički stali u odbranu zdravlja i života svih naših građana, onako kako smo i do sada stali nebrojeno puta”.

Objavljeno u Vijesti

U skladu sa Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona za praćenje novog coronavirusa broj: 11-33-1335-20/20 od 11.03. 2020.godine, a zbog sprečavanja širenja corona virusa obavještavaju se osigurana lica s područja Zeničko-dobojskog kantona  da se obustavlja ovjera zdravstvenih knjižica na svim šalterima  poslovnica Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona  do 31.marta 2020. godine.

Objavljeno u Vijesti
Ponedjeljak, 16 Mart 2020 00:00

Izvještaj CZ za 16.03.2020.godine

Red.

broj

VRSTA INFORMACIJE

DNEVNO STANJE

 

1.

Prirodne nepogode i druge pojave i događaji

Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) u protekla 72 sata intervenisala je 3 puta i to:

-Dana 13.03.2020. godine u 13:33 sati u naseljenom mjestu Cerovac kojom prilikom je gorio dimnjak na stambenom objektu. Nije prozuzrokovana materijalan šteta.

-Dana 15.03.2020. godine u 02:00 sati ekipa PVJ je intervenisala u naseljenom mjestu Bobare kojom prilikom je gorila paleta sa drvima. Prouzrokovana je manja materijalna šteta.

-Istog dana u 13:33 sati ekipa PVJ je intervenisala u naseljenom mjestu Mekiš kojom prilikom je gorilo nisko rastinje i dio šume površine oko  2 dunuma. Nije prouzrokovana materijalna šteta.

 

2.

Stanje puteva

Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi. Zbog izvođenja radova na sanaciji mosta preko rijeke Radušice  na magistralnom putu  M-4 u Rosuljama, saobraća se privremenom obilaznicom.

Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh.

Lokalni putevi: suhi.

Saobraćaj se odvija po suhim putevima.

 

3.

Klimatološki i drugi uslovi

Stanje u 08:00 sati: vedro i sunčano;

-Temperatura zraka u 08:00 sati: 2ºC;

-Relativna vlažnost: 75%;

-Pritisak: 1024,3 mbar;  

-Pravac i brzina vjetra: - m/s;

-Količina padavina za protekla 24 sata: - lit/m2;

-Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA –U granicama normalnog. Vodostaj Usore jutros je iznosio 78 cm.

 

4.

Informacije iz Policijske uprave

 

U protekla 72 sata na području općine evidentirana su:

-          3 narušavanja javnog reda i mira i

-          9 prijava građana.

 

5.

Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela

 

-Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 90 intervencija, od toga 8 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 14 osoba.

 

6.

Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

ELEKTRIČNA ENERGIJA – Zbog radova na elektroenergetskoj mreži tokom dana će povremeno bez električne energije biti trafo područja Ahmetovići u Novom Selu, Cerovac i Jevadžije.

VODA- Snabdjevanje vodom korisnika vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo jutros se vrši uredno i ista zadovoljava  zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
TELEFONSKE VEZE-  Uredno funkcionišu.

TOPLOTNA ENERGIJA- Uredno snabdjevanje.

 

7.

Ostale informacije

/

 

Objavljeno u Servisne Informacije

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.