Članak je filtriran: Petak, 20 Decembar 2019

Najuspješnija bh. naftna kompanija Hifa Petrol juče je na press konferenciji održanoj u hotelu Malak Regency potpisala ugovor o nastavku saradnje sa vicešampionom svijeta, Amelom Tukom.

Amel Tuka je već 4 godine zaštitno lice kompanija Hifa Petrol te obzirom na njegova dostignuća i ostvarene sportske rezultate, nastavak saradnje je, smatraju iz ove kompanije, bio sasvim logičan slijed.

Kampanju Najbolji sa najboljima Hifa Petrol započela je 2015. godine upravo potpisivanjem ugovora sa Amelom Tukom.

Hifa Petrol kao društveno odgovorna kompanija usmjerena je na zadržavanje talenata i pružanje podrške mladim i perspektivnim ljudima. Cilj kampanje je da pokaže da je uspjeh moguć u BiH, a najbolji dokaz za to su vrhunski sportisti koji su zaštitna lica kompanije Hifa Petrol.


"Mi u kompaniji Hifa Petrol smatramo da su vrhunski sportisti najbolji ambasadori naše zemlje i zbog toga ih biramo za svoja zaštitna lica. Amel Tuka je svakako najbolji među najboljim te se radujemo nastavku saradnje i želimo mu uspjeh u budućim takmičenjima", poručila je Alma Guberinić, marketing menadžer kompanije.

Slijedeći svoju misiju, u posljednjih mjesec dana kompanija Hifa Petrol potpisala je ugovor sa 2 nova zaštitna lica - sa kajakašem Darkom Savićem i bh. strongmenom Nedžminom Ambeškovićem.

Svojim primjerom Hifa Petrol želi skrenuti pažnju javnosti i ostalih kompanija na važnost sporta kao i podrške potrebne sportistima, a kampanjom Najbolji sa najboljima ne samo da planira zadržati mlade talentovane sportiste u BiH nego i radi na tome da se oni koji su otišli vrate, kao što je slučaj sa Nedžminom koji se polovinom 2020. godine vraća u BiH zahvaljujući podršci koju su mu ukazali.

"Zahvaljujem se kompaniji Hifa Petrol koja mi kontinuirano pruža podršku i koja je prepoznala važnost ulaganja u sport. Novi sponzorski ugovor omogućit će mi da se još kvalitetnije pripremim za ljetne olimpijske igre u Tokiju", istakao je Amel Tuka.

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka počinje s pripremama za novu sezonu koja počinje dvoranskim takmičenjem u Dusseldorfu.

Objavljeno u PROMO
RMU Banovići zapošljava 2.900 radnika, sa prosječnom platom od 1.200 maraka.

Rudnik mrkog uglja Banovići svečano je obilježio Dan rudara. Na spomen-obilježje poginulim borcima položeno je cvijeće, a održana je i svečana sjednica uprave društva. Ova godina za rudnik Banovići je dobra, ostvaren je poslovni plan i rudnik će na kraju godine poslovati pozitivno kao i proteklih godina.

Pozitivno poslovanje

“Godinu završavamo uspješno u finansijskom smislu. U obimu proizvodnje imamo blagi zaostatak u odnosu na prošlu godinu što se tiče uglja, ali otkrivke što se tiče, dostigli smo projektovane i zadate ciljeve”, kaže Munever Čergić, direktor RMU Banovići. Dodaje da su političke turbulencije vezane za smjenu Nadzornog odbora prošlost, te da se rudnik već uveliko priprema za narednu godinu. Vjetar u leđa je i rekordna proizvodnja uglja u oktobru. Proizvedene su 183 hiljade tona uglja, što je najveća mjesečna proizvodnja još od 1990. godine.

Iz Sindikata RMU Banovići kažu da je pozitivno poslovanje rudnika činjenica koja mnogo znači uposlenima. Sva potraživanja radnika isplaćuju se na vrijeme. Ono čime nisu zadovoljni je odnos federalne Vlade prema rudarima. Kolektivni ugovor još nije potpisan, ističe predsjednik Sindikata Zijad Lačić.

“Rudarstvo se ne nalazi tamo gdje mu je mjesto. Ja se nadam da ćemo mi kroz razgovor sa Vladom FBiH postići dogovor. Iako već duže pregovaramo oko kolektivnog ugovora, on još nije potpisan”, napominje Lačić.

Ovaj rudnik zapošljava 2.900 radnika, sa prosječnom platom od 1.200 maraka.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić čestitao je jučer svim rudarima 21. decembar.

- Želim da iskažem iskreno poštovanje svim rudarima koji obavljaju jedan od najtežih poslova na svijetu. Kao i do sada, ovo ministarstvo će nastaviti da radi na osiguravanju boljih uvjeta za rad, uvažavajući i cijeneći vašu posvećenost poslu i važnu ulogu koju imate u razvoju naše zemlje. U ime federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije i u svoje, želim vam puno sreće u budućem radu uz rudarski pozdrav “Sretno”, navodi se u čestitki ministra Džindića.

Nagrade

Dan rudara u našoj zemlji obilježava se već nekoliko dana. Prije tri dana kompanija Gross, koja upravlja Rudnikom olova i cinka Sase, organizovala je za rudare svečani ručak i druženje. Nagrađeno je 11 najboljih rudara i radnika koje su glasanjem izabrale njihove kolege. Nagrada od 700 KM pripala je najboljim rudarima, dok je ona od 500 KM pripala najboljim radnicima iz drugih organizacionih jedinica. Nagrade je uručila predsjednica Upravnog odbora Jelena Petrić, koja je istakla da je i ove godine kompanija poslovala veoma dobro, zapošljava 497 radnika, a modernizacijom i ove godine premašen je plan proizvodnje.

I najbolji zaposlenici Rudnika boksita Srebrenica nagrađeni su od 300 do 500 KM.

(oslobodjenje.ba)

Objavljeno u Ekonomija
Subota, 21 Decembar 2019 00:00

U BiH danas crveni i narandžasti meteoalarm

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

U večernjim satima u Hercegovini je moguća grmljavina. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Očekivana količina padavina u Hercegovini između 40 i 70, lokalno oko/iznad 90, a na zapadu Bosne od 30 do 50 litara po metru kvadratnom. Vjetar umejren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni.

Zbog obilnih padavina Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH je za područje Hercegovine izdao crveno upozorenje, dok je u većem dijelu zemlje na snazi narandžasto upozorenje zbog udara vjetra.

Objavljeno u Vijesti

Jučer je u Tešnju održana svečanost povodom 10 godina projekta organizovanog sakupljanja, odvoza, reciklaže i propisnog zbrinjavanja PET ambalaže sa područja općine Tešanj. Ukupno je sakupljeno i reciklirano 175 tona ili 3,5 miliona PET boca.

U projektu je učestvovalo svih 9 osnovnih i 3 srednje škole sa područja općine Tešanj - preko 60 hiljada učenika, njihovih roditelja, ali i uposlenih u obrazovnim institucijama.

Danas je sretan dan za Tešanj, uspjeli smo ustrajati deset godina u jednom lijepom, ekološkom, odgovornom i funkcionalnom projektu sa svim školama, sa svim učenicima, sa svim roditeljima, i ovo je prilika da im kažemo jedno veliko hvala za sve ono što su radili u prethodnih deset godina, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Sponzor svih aktivnosti i nagradnih fondova je Općina Tešanj, uz pomoć firme OMORIKA, JP RAD d.d., UNDP, kao i nekoliko privrednih subjekata. Udruženje EKO-MLADI je nosilac i koordinator projekta, te administrativna podrška svim školama. Tokom svečanosti uručene su i zahvalnice školama, ustanovama i pojedincima za doprinos u ovom

Objavljeno u Tešanj

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.