Članak je filtriran: Srijeda, 11 Decembar 2019

Sinoć, oko ponoći, u ulici Bistua Nuova, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su u koordinaciji sa službenicima Policijske stanice Crkvice locirali i lišili slobode lice S.N., rođeno 1995. godine, iz Doboja, koje se sumnjiči da je u proteklih nekoliko dana, na području Grada Zenica, izvršilo više krivičnih djela, lažno se predstavljajući da je kriminalistički inspektor, kojom prilikom je u nekoliko slučajeva na drzak način otuđilo novac od građana, nakon čega se udaljavalo u nepoznatom pravcu.

Nakon lišenja slobode, navedeno lice je sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršenim pregledom kod istog je pronađen crni prsluk na kojem je u uglu pisalo "KRIM POLICIJA", kao i određen iznos novca.

Zavedenom kriminalističkom obradom i drugim radnjama poduzetim od strane službenika kriminalističke policije, došlo se do saznanja da se navedeno lice može dovesti u vezu sa pokušajem teške krađe izvršene dana 08.09.2019. godine, od 22,00, u ulici Mejdandžik, u Zenici, kada je nasilnim putem ušlo u parkirano putničko motorno vozilo marke "VW JETTA", registarskih oznaka K13-J-196, vlasništvo lica S.A., iz Zenice.

Poduzetim radnjama je zadokumentovano ukupno dvanaest krivičnih djela za koja se lice S.N. sumnjiči a radi se o krivičnim djelima: "Teška krađa" iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, "Lažno predstavljanje" iz člana 369. Krivičnog zakona FBiH, "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH i "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" iz člana 239. Krivičnog zakona FBiH.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, te izvršene kriminalističke obrade, lice S.N. će u toku dana, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, biti predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Odsjek za odnose sa javnošću,
analitiku i planiranje

Objavljeno u Vijesti

Sarajevo, 12. decembar 2019. – Hifa Oil vodeći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, danas je na Konferenciji za medije upriličenoj u sarajevskom Hotelu Hills i zvanično predstavila svoj novi brend ISOMAX. Radi se o novom gorivu vrhunskog kvaliteta kojeg je razvila i patentirala Hifa Oil u saradnji sa francuskim Totalom.


«ISOMAX je kruna našeg sedamnaestogodišnjeg rada i pečat kvaliteta. U saradnji sa francuskom naftnom kompanijom Total razvili smo gorivo vrhunske kvalitete i visokih performansi koje će, siguran sam, postati sinonim za kvalitet u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Također, želim istaći da iza ovog brenda ne stoji samo ime, već višedecenijsko iskustvo i tim ljudi koji pomjera granice», riječi su Kenana Ahmetlića izvršnog direktora i člana Uprave Hifa Oil. Gergely Cseke, sales area manager francuske kompanije Total za Central-Eastern Europe&CIS, je pohvalio odličnu saradnju sa Hifa Oil, istakavši izuzetne prednosti novog brenda. On je kazao da je uvjeren u uspjeh ISOMAX-a te kako se nada da će poslovni obim dvije kompanije u budućnosti još više rasti.


Na Konferenciji za medije, obratili su se i Sumeja Ahmetlić direktorica marketinga u Hifa Oil Grupaciji, te Venan Hadžiselimović izvršni direktor Hifa Oil. Prisustvovali su i akteri nove promotivne kampanje, poznati glumci iz regije, Slavko Sobin iz Hrvatske, Dušan Kovačević iz Crne Gore, Bojan Dimitrijević iz Srbije, i Aleksandar Seksan iz Bosne i Hercegovine. U prisustvu mnogobrojnih novinarskih ekipa, zvanično su predstavljeni TV spotovi nove promotivne kampanje brenda ISOMAX, u produkciji sarajevske agencije Gotiva. ISOMAX je brend aditiviranog goriva kojeg je razvila i patentirala Hifa Oil u saradnji sa francuskim Totalom. ISOMAX predstavlja novu generaciju aditiviranih goriva koje je prilagođeno novim standardima EURO 6 motora. Novi brend je razvijen tako da se njegovom upotrebom postiže idealan nomjer snage i potrošnje, te samim tim produžava radni vijek motora čak i u ekstremnim uslovima kao što su velike hladnoće. U okviru brenda ISOMAX na tržište su plasirana i ulja, maziva za automobile, kao i linija auto – kozmetike.


ISOMAX se proizvodi u Francuskoj i bit će distribuiran kako na domaćem tržištu, tako i u zemljama regije. Za Hifa Oil ovo predstavlja veliki iskorak, jer paralelno sa razvojem maloprodaje radimo i na razvoju kvaliteta. Kvalitet i sigurnost po kojoj smo prepoznatljivi u veleprodaji, želimo zadržati i u maloprodaji, navodi se u saopćenju za medije kompanije Hifa Oil.


Energija koja pokreće!

Objavljeno u Vijesti

U susret praznicima, ovog decembra, nevladina organizacija World Vision BiH i kompanija Bingo poklanjaju 1000 paketića najranjivijoj djeci u BiH.  Kao i prethodne godine, kupci mogu učestvovati u ovoj kampanji, jer kupovinom paketića u Bingu direktno doniraju za najranjiviju djecu. Kampanja „1000 poklona-1000 dobrih djela“ traje od 12. do 24. decembra 2019. godine.

Objavljeno u PROMO

Šest kilometara jugoistočno od centra Zenice, na području između naselja Gnjusi, Lopate i Dolača, registrovan je najnoviji zemljotres na području Zenice.

Zemljotres je imao epicentar na dubini četiri kilometra, bio je magnitude 2,4 Rihtera, a geografske koordinate epicentra su 44.17 sjever/ 17.96 istok, podaci su objavljeni već oko 10.30, koji naknadno mogu doživjeti izvjesne korekcije oko intenziteta i samog epicentra.

EMSC uređaji su preuzeli podatke o vremenu zemljotresa, i to u 10 sati i 03 minute. Jutros ranije, oko 8 sati, zebilježen je još jedan zemljotres, ali sa epicentrom na području Sarajeva, odnosno Korana kod Pala.

Objavljeno u Vijesti

Obavještavamo Vas da će dana 13.12.2019 godine (Petak) doći do prekida u isporuci električne energije u terminu od 10:00 h do 11:30 h na trafo području: Vukovo stara, Banovci, Ribljak, Marin Han, Tešanj Marin Han.

Do prekida će doći zbog radova na elektro energetskim objektima.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon 032-665-222.

Objavljeno u Servisne Informacije

saradnji sa Udruženjem Žene za žene International Sarajevo danas su organizovale svečanost povodom puštanja u rad mini proizvodnog pogona za preradu voća i povrća, a koji je realizovan u okviru projekta Domaće iz našeg kraja – proizvodi tešanjskih žena.

Objavljeno u Vijesti
Četvrtak, 12 Decembar 2019 00:00

Edukacija sportskih radnika, trenera i sportista

Objavljeno u Sport
Četvrtak, 12 Decembar 2019 00:00

Izvještaj CZ za 12.12.2019.godine

Izvještaj po skraćenoj listi pitanja.

Objavljeno u Servisne Informacije

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.