Članak je filtriran: Srijeda, 09 Januar 2019

Radi tačnog informisanja javnosti potrebno je reći da svi radnici koji dođu u Agenciju za rad i zapošljavanje BiH dobiju informaciju o pravima i uslovima rada u Sloveniji.

Povodom potvrđenih informacija da su pojedine slovenačke firme kršile prava radnika iz Bosne i Hercegovine, te odredbe Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o zapošljavanju radnika iz Bosne i Hercegovine, Agencija za rad i zapošljavanje BiH informira javnost da smo zahvaljujući dobivenim informacijama o kršenju prava radnika već intervenirali u jednom slučaju i onemogućili firmi Univerzalna logistika d.o.o. da putem Sporazuma zapošljava radnike iz BiH u naredne dvije godine.

“Zahvaljujući saradnji sa sindikatima iz Slovenije mi dobivamo sve relevantne informacije o uslovima rada naših građana u Sloveniji, te redovno razmjenjujemo informacije sa Zavodom za zapošljavanje Republike Slovenije. Također, zahvaljujući ovoj saradnji dobili smo i informacije u kojim se djelatnostima najčešće ugrožavaju prava radnika” napominju u Agenciji za rad i zapošljavanje BiH, piše BUKA.

“Bitno je napomenuti da sve što radimo radimo u saradnji sa slovenačkim institucijama, prvenstveno Zavodom za zapošljavanje Republike Slovenije.” dodaje se.

Agencija za rad i zapošljavanje BiH, u saradnji sa navedenim institucijama, trenutno kreira informaciju koja će obuhvatiti sve firme koje krše prava radnika iz Bosne i Hercegovine i načine kršenja prava radnika, te će se navedena informacija dostaviti Komisiji za praćenje provođenja Sporazuma o zapošljavanju, a firmama će biti onemogućeno da zapošljavaju nove radnike iz BiH. Navedena informacija će se najkasnije do kraja sedmice uputiti nadležnoj Komisiji, te će se nakon toga i Inspektorat za rad Republike Slovenije uključiti u kontrolu uslova rada naših građana.

Radi tačnog informisanja javnosti potrebno je reći da svi radnici koji dođu u Agenciju za rad i zapošljavanje BiH dobiju informaciju o pravima i uslovima rada u Sloveniji.

Oni su objavili i 18 upozorenja bh radnicima:

Objavljeno u Vijesti

Javni poziv za prikupljanje muzejske i arhivske građe iz perioda 1992 -1995. godina.

Objavljeno u Kultura
Četvrtak, 10 Januar 2019 00:00

Sve što niste znali o Zlatnoj džezvi

Visoko, 10.01. -  Život čine male stvari, a jedna od njih je i kafa. U Bosni i Hercegovini postoji izreka “popit ćemo je da je sto poslova”. Naravno da se misli na kafu...i to bosansku. To je ono doba dana kada vrijeme stane. Vjerovatno tada i nesvjesno sa našom Zlatnom džezvom postajemo dio tradicije, neponovljivog i nezamjenjivog osjećaja koji nam pruža kafa na koju smo navikli i koju nipošto ne bismo mijenjali.

Objavljeno u PROMO

JU Sportsko rekreacioni centar organizovala je peti TURNIR mjesnih zajednica uz finansisko pokroviteljstvo općine Tešanj. Na ovom turniru učestvovalo je više od 300 sportaša sa čitavog područija naše Općine u tri sportske discipline: mali nogomet, streljaštvo, stoni tenis.

Objavljeno u Sport
Četvrtak, 10 Januar 2019 00:00

Izvještaj CZ za 10.01.2019.godine

Izvještaj po skraćenoj listi pitanja.

Objavljeno u Servisne Informacije

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.