Članak je filtriran: srijeda, 12 Septembar 2018
četvrtak, 13 Septembar 2018 00:00

FINE LIFE GROUP: Potrebni šivači

 

 Drustvo    za  consulting    "Fine   Life  Group   d.o.o."   Maglaj,   koja   se  bavi  izradom    ženske modne    konfekcije,    raspisuje     konkurs     za  prijem    šivaca   tekstila.  

 Nije   neophodno   da kandidati imaju   tekstilnu   školu  i radno   iskustvo,   jer   nudimo   obuku   i stalnu   edukaciju zaposlenih.                       

Tražene     osobine    potencijalnih    kandidata     su   želja,    volja    i  upornost     te sklonost      ka   timskom     radu.    

Svima    koji    su   zainteresovani     za   rad    u   motiviranoj,  harmoničnoj i poticajnoj    radnoj   atmosferi,   nudimo   plaćenu   obuku,   troškove   prijevoza    i toplog  obroka   te fiksno  radno   vrijeme.

Potencijalni    kandidati    se mogu  prijaviti   Iično u sjedište  firme  "Fine  Life  Group   d.o.o."  u ul.Aleja   Ijiljana   bb,  Maglaj,  ili na e-mail  Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Za  sve informacije   možete  nas  kontaktirati   na broj  telefona   032/618-800.

Objavljeno u Posao - Antena Servis
četvrtak, 13 Septembar 2018 00:00

MADI: Potreban marketing menadžer

Zbog povećanog obima posla, Društvo „MADI“ d.o.o. Tešanj dana, 14.09.2018. godine objavljuje

K O N K U R S

za prijem 1 (jednog) zaposlenika na radno mjesto:

 Marketing Menadžer

 

USLOVI:

1.) VSS – Ekonomskog ili društvenog smjera

2.) Radno iskustvo – minimalno 1 godine na istim ili sličnim poslovima,

3.) Znanje engleskog jezika i rada na računaru

4.) Vozačka dozvola: B kategorija,

5.) Posjedovanje vještina u facebook, instagram, google adwords, web retargeting, e-mail

oglašavanju, youtube i dr.

6.) odgovornost, komunikativnost, fleksibilnost, profesionalnost, dobre organizacione i

pregovaračke sposobnosti kao i drugi bitni uslovi potrebni za obavljanje radnih zadataka.

 

OPIS RADNOG MJESTA:

 

        utvrđuje marketinške ciljeve

        istražuje i analizira te upoređuje rezultate sa zadatim ciljevima

        unapređuje saradnju sa marketinškim agencijama i medijima

        sudjeluje u osmišljavanju marketinških aktivnosti,

        u komunikaciji sa agencijama unapređuje kanale i oblike promocije,

sprovodi marketinške planove i programe,

        sudjeluje u održavanju društvenih mreža i digitalnom marketingu

        sudjeluje u organizaciji događaja i marketinških kampanja

        sudjeluje u pripremi promotivnog materijala za partnere i medije prati evidenciju te

brine o narudžbama brand ambasadora i druge poslove iz oblasti marketinga

 

- Kandidat koji bude primljen u radni odnos, obavljat će poslove i zadatke u skladu sa sistematizacijom radnih mjesta Društva,

 

- Prijave na ovaj konkurs te dokumente kojima se dokazuje ispunjavanje gore navedenih

uslova kandidati će dostaviti poštom na adresu: „MADI“ d.o.o. Tešanj, Poslovna zona Vila br

16, sa naznakom - Prijava na konkurs ili na e-mailOva e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

- Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objave.

 

"MADI" d.o.o Tešanj

Objavljeno u Posao - Antena Servis
četvrtak, 13 Septembar 2018 00:00

SAD: Ruski haker priznao krivicu

Rus Pjotr Levašov, koji važi za jednog od najozloglašenijih hakera u svijetu, priznao je da je kriv po američkim optužbama da je upravljao mrežom uređaja korištenih za krađu kompjuterskih podataka, distribuiranje neželjenih mailova i instaliranje štetnih programa, prenosi AP.

Levašov (36), koji je poznat i pod imenima Peter Levašov i Peter Severa, priznao je u srijedu u federalnom sudu u Hartfordu, Connecticut, da je kriv za zavjeru, prevaru elektronskim putem, krađu identiteta i druge optužbe, navodi američka agencija.

"Današnje priznanje krivice trebalo bi služiti kao nedvosmisleni podsjetnik svima onima koji koriste internet u nedozvoljene svrhe: FBI [Federalni istražni biro] će vas goniti bez obzira na to u kojoj zemlji živite i koliko je vremena potrebno da konačno budete uhapšeni. Idemo dalje i nijedan cyber kriminalac ne bi trebao mirno spavati", rekao je Bryan Turner, specijalni agent na čelu službe FBI-ja u New Havenu, Connecticut.

Trgovina ukradenim identitetima
Istražitelji su Levašova povezali s nizom moćnih "botnetova", odnosno umreženim kompjuterima koji mogu distribuirati milijarde neželjenih ili "spam" mailova.

Američki federalni zvaničnici su saopćili da je Levašov kontrolirao takve mreže - uključujući onu koja je "zarazila" najmanje 50.000 kompjutera - kako bi došao do elektronskih adresa, korisničkih imena i lozinki iz tih kompjutera i distribuirao kompjuterske viruse i druge štetne programe.

Tužitelji su saopćili da je Levašov, uz to, posredovao u forumima na internetu koji se koriste za prodaju i trgovinu ukradenim identitetima, kao i brojevima kreditnih kartica.

Levašov je uhapšen u aprilu 2017. godine, dok je bio na odmoru u Španiji.

Njegovo hapšenje je bilo jedno u nizu hapšenja ruskih cyber kriminalaca izvan Rusije u posljednjih nekoliko godina, pri čemu Rusija nema sporazum o ekstradiciji sa SAD-om, napominje američka agencija.

Ruske vlasti su pokušale spriječiti njegovo izručenje, ali je Levašov ipak prebačen u SAD u februaru, navodi AP.

(Al Jazeera)

Objavljeno u Svijet

Evropska komsija predložila je danas zemljama članicama uredbu koja predviđa prekid prakse pomjeranja sata u ljetnom i zimskom periodu.

Presjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavio je prijedlog za ukidanje pomjeranja sata, prema kojem bi zemlje članice EU od 2019. godine prestale sa praksom ljetnog i zimskog računanja vremena, odnosno prešle na jedano vrijeme tokom cijele godine. Zemlje članice imaju rok do aprila 2019. godine da odaberu trajni izbor za računanje vremena, odnosno da li će to biti ljetni ili zimski.

One zemlje koje odaberu ljetno računanje vremena poljednje obavezno pomjeranje sata je 31. marta 2019. godine, dok će one zemlje koje trajno pređu na zimsko računanje vremena, to posljenji put učiniti 27. oktobra 2019. godine.

Da bi ovaj prijelog prošao potrebna je zvanična potvrda Vijeća Evrope i Evropskog parlamenta.

Evropska komisija nedavno je objavila i preliminarne rezultate online ankete o pomjeranju sata zbog prelazaka na ljetnje i zimsko računanje vremena u Evropi prema kojem se 84 posto učesnika ankete izjasnilo za ukidanje regulative o pomjeranju sata.

U anketi je učestvovalo 4,5 miliona ispitanika iz svih EU 28 zemalja, što je dosad najveći broj učesnika u bilo kojoj od javnih konsultacija pokrenutih od EK.

Od 1980-ih godina EU je postepeno uvodila zakonodavstvo koje su prihvatile članice složivši se da koordiniraju promjenu vremena na satovima u skladu s tim. Od 1996. godine svi Evropljani pomjeraju satove za jedan sat unaprijed posljednje nedjelje u martu i jedan sat unazad posljednje nedjelje u oktobru.

(ba.n1info.com)

Objavljeno u Svijet
četvrtak, 13 Septembar 2018 00:00

Izvještaj CZ za 13.09.2018.godine

Izvještaj po skraćenoj listi pitanja.

Objavljeno u Servisne Informacije

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.