Članak je filtriran: Subota, 05 Maj 2018

Zbog poplave u zoni izvorišta Jelah prinuđeni smo obustaviti crpljenje vode na pojedinim bunarevima. Iz navedenog razloga doći ce do problema u isporuci vode. Molimo korisnike za razumijevanje.

Ova sutuacija ce trajati dok se ne stvore uslovi za normalno vodosnadbijevanje.

JP RAD Tešanj

Objavljeno u Servisne Informacije

Obilne padavine uzrokovale su brojne probleme bh. građanima u pojedinim dijelovima naše države.
Prema informacijama Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) na području općine Doboj Istok izlila se rijeka Spreča i poplavila oko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta. Jaka kiša na ovom području dovela je do izlijevaja potoka i riječica na puteve, usljed čega je angažovana putna mehanzacija na čišćenju nanosa koji su ostali nakon prestanka padavina.

U općini Srebrenik je došlo do izlijevanja rijeke Tinje koja je poplavila priobalno poljoprivredno zemljište, a zbog obilnih padavina je došlo i do blagog porasta vodostaja na području Srednjobosanskog kantona.

Iz Federalne uprave civilne zaštite kažu da je na području općine Maglaj, u području mjesnih zajednica Bijela Ploča i Jablanica, poplavljeno je oko 50 kuća.

"Usljed jake vodene mase došlo je do plavljenja puta Moševac - Liješnica, dok je na području mjesne zajednica Ošve zabilježeno klizište", naveli su.

Nevrijeme je uzrokovalo probleme i mještanima općine Zavidovići gdje je uslijed obilnih padavina došlo do začepljenja odvoda i propusta, pa su vatrogasci tokom čitave noći intervenisali, ispumpavali vodu iz zgrada, kuća i poslovnih prostora.

Vatrogasci su intervenisali i u Kaknju, na području mjesta Kraljeva Sutjeska gdje se rijeka Bukovica izlila u neznatnoj mjeri.

Nakon obilnih padavina u općini Banovići došlo je do pomjeranja mosta u Behranima.

"Zbog oštećenja mosta navedeni zaseok oko desetak stambenih objekata ne koristi ovu lokalnu putnu komunikaciju, nego ide zaobilaznim makadamskim putem", saoopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Zbog jakog grmljavinskog nevremena, bilo je više ispada na dalekovodima u Bihaću, Bosanskom Petrovcu i Sanskom Mostu. Elektroenergetski sistem trenutno je stabilan.

(klix.ba)

Objavljeno u Vijesti

Obaviještavaju se korisnici kablovskog sistema KTV E-G-E d.o.o. Doboj Jug da je usljed velikih vremenskih nepogoda došlo do prekida u isporuci signala interneta kao i određenog broja tv kanala.
Radi se na otklanjanju kvarova te se korisnici mole za strpljenje.

KTV EGE

Objavljeno u Servisne Informacije

Tokom noći subota na nedjelju (5. na 6. maj 2018. godine) uslijed obilnih padavina (68 litara kiše po m2) došlo je do izlivanja površinskih voda na više lokacija na prostoru općine Tešanj (Piljužići, Miljanovci, Jelah Polje, Jablanica, Radušica...). Od 00 sati ekipe civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice su djelovale na terenu. Prema trenutno raspoloživim podacima voda je ušla u oko 25 stambenih objekata. Tokom noći dolazilo je do povremenih obustava saobraćaja.
Na kontrolnom mjerenju rijeke Usore u Kaloševiću, vodostaj je u prethodnih 7 sati narastao za 4 metra i prema mjerenjma u 7 sati iznosi 449 cm. Rast nivoa vode je usporen i očekuje se skori pad vodostaja.
U ranim jutarnjim satima civilna zaštita i profesionalna vatrogasna jedinica intervenisale su na više lokacija u otklanjanju prepreka u vodotocima, pored mostova i propusta. U 8 sati je zakazana sjednica Općinskog štaba civine zaštite, a u prijepodnevnim satima će biti organizirani ljudi i mehanizacija na čišćenju putenih pravaca, evidenciji svih plavljenih objekata i prvim podacima o nastaloj šteti.
Upozoravaju se građani koji koriste privatne vodovode i bunare na povećan oprez u korištenju vode, te učesnici u saobraćaju na mogućnost postojanja mjestimičnih pješčanih nanosa na kolovozu i drugih materijala.

KOMANDANT  ŠTABA
  Mr.sc. Suad Huskić

Objavljeno u Tešanj

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.