Članak je filtriran: Utorak, 24 April 2018

Da se i, želimo da vjerujemo, dobra namjera može odraziti u javnosti drugačije pokazala je „predmaturalna zabava“ gimnazijalaca u Tešnju.

Objavljeno u Vijesti

Posjeta načelnika Mirnesa Tukića regionalnom odboru „Maglaj“

Objavljeno u Humanost

Ako imaš ideju kako poboljšati život u svojoj zajednici i to želiš da radiš na teritoriji općine Tešanj, prijavi projekat do 10. maja/svibnja 2018. godine do 23:59h OVDJE
Raspoloživi fond za ovu kampanju iznosi 14.850 KM, a obezbijedili su ga Općina Tešanj i Fondacija Mozaik.
Svi projekti koji, prema procjeni Odbora Omladinske banke Tešanj zadovolje sve kriterije ove kampanje imat će priliku da za njih glasa zajednica i na taj način im obezbijedi finansiranje.
Zajednica bira pobjednike i glasa za projekte od 22. do 28. maja/svibnja 2018. godine (do 23:59h)
Pobjednici su oni projekti sa najvećim brojem glasova (u okviru raspoloživog fonda). Minimalan broj glasova koji jedan projekat mora da ima kako bi bio finansiran je 50.
Za ovu kampanju, projekat možeš prijaviti ako:
1) Okupiš grupu od 3-7 članova i članica i svi imate između 17 i 35 godina
2) Svi se registrujete u LONAC – online zajednicu na www.lonac.pro
3) Želite da provedete projekat na teritoriji općine Tešanj
4) Od Omladinske banke vam treba od 500 KM do 1.500 KM
5) Pojedinci, preduzeća, ustanove, nevladine organizacije će podržati vaš projekat u robi ili novcu ili uslugama u iznosu od 50-200% traženog iznosa (npr. ako od Omladinske banke tražite 1.000 KM, minimalni doprinos mora biti 500 KM, a maksimalni 2.000 KM)
6) Projekat ćete provesti u periodu od 5. juni/lipanj do 15. septembar/rujan 2018. godine
Pored toga, vaš projekat treba da:
7) Koristi zajednici u kojoj se provodi
8) Okuplja volontere i volonterke
9) Ima neku dodatnu vrijednost – inovativan je, uključuje one koji su tradicionalno isključeni, ima pozitivan uticaj na okoliš, pazi na ravnopravnost i sl.
10) Može da se provede u okviru navedenog vremena, sa traženim budžetom i ljudskim resursima
11) Budžet projekta je realan, detaljan i odgovara opisu projekta
Omladinska banka neće podržati vaš projekat:
• Ako ga provodi jedna osoba, nevladina organizacija, politička partija ili javna institucija
• Ako poziva na bilo koji oblik nasilja i diskriminacije ili promovišu alkohol, droge ili nezdrav način života
• Ako su u budžetu planirane plate i honorari za vas koji provodite projekat
• Ako mu je isključiva svrha nabavka opreme (foto aparati, računari, laptopi, kopiri i sl.). Ukoliko je kupovina opreme neophodna za uspješnu implementaciju projekta, u izuzetnim slučajevima može biti odobrena u iznosu višem od 30% od dodjeljenog granta. Vlasništvo i upravljanje opremom nakon provedenog projekta će biti regulisano novim ugovorom
• Ako ima troškove koji ne mogu biti plaćeni preko žiroračuna
• Ako ima troškove iznajmljivanja opreme od fizičkih lica
Važna napomena: Ukoliko projekat pobjedi u kampanji, bićete u obavezi dostaviti potvrde koje dokazuju doprinos zajednice.
Više o rezultatima Omladinske banke Tešanj i o tome ko su članovi i članice Odbora možeš pogledati ovdje

Objavljeno u Tešanj
Srijeda, 25 April 2018 00:00

25.04.2018. Vremenska prognoza

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima prognoziraju se slabiji lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29°C.

U četvrtak, 26.04.2018., u Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U Bosni sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana u Bosni povećanje oblačnosti. Od večernjih sati i tokom noći na petak u Bosni oblačno sa slabom kišom. Prije podne umjereno jako jugo. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28°C.

U petak, 27.04.2018., u Hercegovini prije podne pretežno oblačno. U drugoj polovini dana u Hercegovini razvedravanje. U Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u Bosni slaba kiša u ranim jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

U subotu, 28.04.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se prognoziraju pljuskovi i grmljavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C.

Objavljeno u Servisne Informacije

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.