Članak je filtriran: Četvrtak, 15 Mart 2018

Klizište u Gornjoj Orahovici-Mehinbašići ugrozilo put i 3 kuće.

(Radio Gračanica)

 

Objavljeno u Gračanica
Petak, 16 Mart 2018 00:00

Tops ušao na tržište Švedske

Agrokomercov brend Tops velikokladuške prehrambene industrije AC FOOD ušao je na tržište Švedske. Prve količine ovog najpoznatijeg bosanskohercegovačkog biskvita već se nalaze na policama švedskih trgovina i većih trgovačkih lanaca City Gross i Orient Hus. Rezultat je ovo ekskluzivne saradnje koja je ostvarena sa distributerom Plivit Trade AB Sweden.

“Švedska je još jedno novo tržište koje smo otvorili u posljednjih devet mjeseci od kako smo preuzeli proizvodnju i plasman branda Tops. Prethodno smo testirali tržište i zapravo je to taj ukus koji su švedski kupci tražili. Prve reakcije kupaca su izvanredne, i uvjereni smo da ćemo i na tržištu Švedske postići značajan uspjeh. Zanimljivo je da bez obzira na različitosti tržišta, i očekivanja kada se radi o ukusima, Tops na jednostavan način povezuje ljude. Svjesni smo ovih prednosti, zato nastavljamo sa internacionalnom ekspanzijom našeg branda”, navodi se u saopćenju za javnost kompanije AC FOOD u kojoj se proizvode Agrokomercovi brandovi u Velikoj Kladuši.

Švedska je deseto po redu strano tržište na koje je plasiran Tops. Uz Švedsku Tops se izvozi još u Sloveniju, SAD, Hrvatsku, Irak, Srbiju, na Kosovo, u Crnu Goru, Makedoniju i Austriju.
“Imamo velika očekivanja kada je riječ o Topsu. U našoj zaista izvrsnoj ponudi koju nudimo na švedskom tržištu nedostajao nam je jedan ovakav kvalitetan brand. Nadam se da ćemo sa ulaskom Topsa na tržište Švedske otvoriti jedno novo poglavlje plasmana ovog poznatog branda u ovom dijelu Evrope”, izjavio je jedan od vlasnika i zamjenik direktora kompanije Plivit Trade AB, Amir Golalić.

Plivit Trade AB osnovan je 1998. u švedskom gradu Västervik. Prve godine poslovanja kompanija je ostvarila prihode od 6 miliona švedskih kruna. U posljednjih 20 godina kompanija je narasla u Grupu sa godišnjim prihodom od 200 miliona švedskih kruna, sa čitavim nizom podružnica u Jugoistočnoj Evropi, te poslovanjem koje je prošireno sa uvoza i prodaje na proizvodnju. Plivit Trade je ekskluzivni zastupnik na švedskom tržištu poznatih regionalnih brandova sa Balkana.

Objavljeno u Ekonomija

U četvrtak 15. marta 2018. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Žepče održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja, kojom je predsjedavao muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2017/2018. godini, program rada glavnih imama, medžlisa i Muftijstva zeničkog, Nacrt Pravilnika o osnivanju Fonda za penzionirane imame, informacija o održavanim redovnim godišnjim skupštinama medžlisa Islamske zajednice, pripreme za obilježavanje 7. Maja – Dana džamija, Pripreme za Mubarek Ramazan 1439. h. g., kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.
Sjednici su prisustvovali i doc. dr. Nezir Halilović, šef Odjela za Islamsku vjeronauku pri Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta i predsjednici aktiva vjeroučitelja medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

U okviru razmatranja informacije o nastavnom predmetu Islamska vjeronauka, doc. dr. Nezir Halilović članovima Savjeta i predsjednicima aktiva vjeroučitelja pojasnio je detalje u vezi sa aktivnostima na evaluaciji Nastavnog plana i programa Islamske vjeronauke.

Savjet je zaključio da se u narednom periodu provede javna rasprava po osnovu Nacrta Pravilnika o osnivanju Fonda za penzionirane imame, te da se objedinjeni prijedlozi, primjedbe i sugestije na utvrđeni Nacrt Pravilnika upute u dalju proceduru.

Na sjednici je konstatovano da su redovne godišnje, izvještajne, skupštine medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog dobro pripremljene i dobro organizirane, da iz godine u godinu, kao rezultat zasluženog povjerenja imamo bolje, otvorenije i transparentnije skupštine, da su izvještaji o radu medžlisa sadržajno i tehnički dobro pripremljeni, te da rad medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog karakteriše transparentnost i odgovornost u izvršavanju zadatih obaveza.

Objavljeno u Vijesti

Obavještavamo studente sa područja općine Tešanj da je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona raspisalo Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija sa prebivalištem na području Zeničko-dobojskog kantona za akademsku 2017/18. godinu.
Sve dodatne informacije možete dobiti u službi društvenih djelatnosti i investicija općine Tešanj kontakt osoba Hadžimehić Alija ili na internet stranici općine Tešanj www.opcina-tesanj.ba, kao i na internet stranici Vlade Zeničko-dobojskog kantona www.zdk.ba
Konkurs ostaje otvoren do 28.03.2018.godine.
Tekst konkursa možete pogledati ovdje.

Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje.

Objavljeno u Tešanj
Petak, 16 Mart 2018 00:00

16.03.2018. Vremenska prognoza

U drugoj polovini dana Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Krajem dana i u ranim jutarnjim satima u subotu prognozira se jača kiša u cijeloj zemlji. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18°C.

U subotu, 17.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu do 16°C.

U nedjelju, 18.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno uglavnom sa slabom kišom. U Bosni prije podne u nizinama je moguća i susnježica. Na planinama slab snijeg. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, a na jugu zemlje između 8 i 14°C.

U ponedjeljak, 19.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni ispod 600 metara nadmorske visine prognozira se kiša ili susnježica, a iznad se očekuje snijeg. Od večernjih sati u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, a na jugu zemlje između 6 i 10°C.

U utorak, 20.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni sa snijegom ili susnježicom. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu od 5 do 10°C.

Objavljeno u Servisne Informacije

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.