Članak je filtriran: Četvrtak, 04 Januar 2018
Petak, 05 Januar 2018 00:00

SEDAMDESET GODINA FK BORAC JELAH

2018 godina je godina u kojoj FK Borac Jelah slavi svoj 70.rođendan.

Objavljeno u Sport
Petak, 05 Januar 2018 00:00

HIFA OIL uvela novi ISO standard

Tešanj, 5. januar 2018. - Nakon višemjesečne pripreme, edukacije QA tima i svih uposlenih, u kompaniji HIFA OIL obavljen je recertifikacijski audit čime je usvojena nova verziju standarda ISO 9001:2015. Kompletan audit obavila je certifikacijska kuće TÜV SÜD.

“HIFA OIL Tešanj je 2003. godine bila prva firma u ovoj branši koja je prepoznala značaj uvođenja sistema kvaliteta u svoje poslovanje. Zahvalio bih se menadžmentu i svim uposlenicima na znanju i trudu koji su zajednički uložili kako bi i ovaj put postigli sjajan rezultat”, kazao je Venan Hadžiselimović izvršni direktor HIFA OIL.

U martu ove godine očekuje se i prelazak na novu verziju standarda ISO 14001:2015, kojeg ova firma također ima već 5 godina i među prvima je u ovoj branši sa ovim certifikatom u BiH. 

U toku su pripreme za prilagođavanje dokumentacije i pripreme za izvođenje internih audita kako bi se moglo provesti preispitivanje EMS-a od strane najvišeg rukovodstva što je uslova za recertifikacijski audit.

Osim standarda sistem upravljanja kvalitetom (ISO 9001), HIFA - OIL je od ranije svoje poslovanje uskladila sa i sa standardom zaštite okoliša (ISO 14001).

(mcm.ba)

Objavljeno u Ekonomija

Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje zbog neusvajanja budžeta Federacije BiH za ovu godinu nije produžen revolving kredit kod komercijalnih banaka u visini od 74 miliona KM, čime je dovedena u pitanje redovna isplata penzija, prenosi “Dnevni avaz”.

Član Upravnog odbora Zavoda Omer Omerefendić rekao je da decembarske penzije, čija isplata počinje danas, nisu upitne, ali jesu januarske.

Omerefendić je podsjetio da je ugovor za revolving kredit istekao 31. decembra 2017. godine, a upravo je tim sredstvima posljednjih mjeseci bila omogućena redovna isplata penzija.

“Zahvaljujući ovom kreditu koji smo imali kod komercijalnih banaka, isplata je trajala dva-tri dana. Isplaćivanje je počinjalo petog u mjesecu. Ali, ovaj kredit nije obnovljen, jer za to treba finansijski plan i budžet”, pojasnio je Omerefendić, koji je i predsjednik Skupštine saveza penzionera FBiH.

On je napomenuo da će se o novonastaloj situaciji razgovarati na sjednici Upravnog odbora PIO, koja bi trebalo da bude održana u narednih petnaestak dana.

“Ako ne bude usvojeno barem privremeno finansiranje, imaćemo velikih problema u narednim mjesecima. Oko 14 miliona KM ostalo nam je od starog kredita, tako da ćemo januar nekako pregurati, ali s mogućim kašnjenjem. Međutim, poslije toga sve je moguće”, rekao je Omerefendić.

Prema njegovim riječima, isključivo od ovog kredita zavisi da li će penzije biti isplaćivane 5. ili 15. u mjesecu.

“Do sada smo funkcionisali tako da kredit uzmemo 1. i vratimo do 15. Sada dolazimo u situaciju da ćemo morati pomjerati isplatu penzija, što nije dobro”, naveo je Omerefendić.

(fokus.ba)

Objavljeno u Vijesti
Petak, 05 Januar 2018 00:00

Općina Tešanj: Božićna čestitka

Svim građanima Bosne i Hercegovine koji Božić slave po julijanskom kalendaru, a posebno građanima općine Tešanj, želimo sretan Božić. Neka i ovaj blagdan svima donese sreću i blagostanje.


PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA
Senad N. Subašić, dipl.ecc.

OPĆINSKI NAČELNIK
Mr.sci. Suad Huskić

Objavljeno u Tešanj

Borba mještana Kruščice, čiji je cilj sačuvati rijeku od izgradnje mini hidroelektrane, obilježila je aktivizam u Bosni i Hercegovini u 2017. godini, a oni istim žarom nastavljaju da čuvaju svoje prirodno blago i u 2018. godini.

Objavljeno u Vijesti

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.