Članak je filtriran: petak, 04 Avgust 2017

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko nastavio je sa svojim humanitarnim aktivnostima te je odlučio kupiti prijeko potrebni lijek za našu sugrađanku Ernesu Kunalić.

Ernesa boluje od invazivnog duktalnog karcinoma dojke, a ovog mjeseca je završila šesti ciklus Carboplatina. Sada joj je potreban drugi lijek pod nazivom Olaparib, koji bi joj pomogao u izlječenju. Lijek se ne nalazi na listi lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji BiH, čiji je Kunalić osiguranik, a pored toga nije u mogućnosti da ga kupi vlastitim sredstvima, jer košta 5.100 eura.

Ovaj lijek Ernesa traba koristiti najmanje godinu dana kako bi se pokazala njegova učinkovitost.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko je odlučio izdvojiti sredstva i u Zagrebu kupiti jednomjesečne zalihe lijeka Olapariba te ga poslati porodici Kunalić.

Ovaj njegov potez, kao i brojni koje je načinio u prošlosti, trebaju biti primjer svima onima koji mogu pomoći.

Humanitarna akcija, čiji je cilj spasiti život Ernesi, nastavlja se i dalje, a uplate se mogu izvršiti na njene postojeće račune. Doprinos je moguće dati i pozivom na broj 090 292 060. Cijena poziva iznosi 3,11 KM.

Objavljeno u Humanost

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: antena@jelah.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.